Μουσικοκινητικό και Καλλιτεχνικό Εργαστήριο «Ήχων Τέχνες σε Φυσικό Καμβά»

Παρασκευή 16 Αυγούστου 18:30 – 20:00, για παιδιά 1 – 3 ετών
Σάββατο 17 Αυγούστου 18:30 – 20:30, για παιδιά 4 – 10 ετών
Επικοινωνούμε Μουσικοκινητικά με την εκπρόσωπο της Kindermusic στην Ελλάδα Ελένη Λαγουδάκη.
Κόστος: 10 ευρώ ανά παιδί/ 15 ευρώ τα δύο αδελφάκια

Λίγα λόγια για τα εργαστήρια

Παρασκευή 16 Αυγούστου, γονείς και παιδιά 1 – 3 ετών: Με έμπνευση από τη Φύση εξερευνούμε, ήχους , μελωδίες, εκφραζόμαστε Μουσικοκινητικά και επικοινωνούμε ουσιαστικά. Γονείς και παιδιά με χαρά και Φυσικά αρμονικά!
Σάββατο 17 Αυγούστου, παιδιά 4 – 10 ετών: Με μελωδική έμπνευση από την Εννοιολογική Τέχνη (Conceptual Art), την Τέχνη τοπίου (Land Art) και τη Μουσικοκινητική ηχογόνα ερμηνεία, τα παιδιά εξερευνούν, ανακαλύπτουν, δημιουργούν, μαθαίνουν το υπέροχο φαντασιακό της πραγματικότητας. Πέτρες και Μάρμαρο της Τήνου, Χρώματα, Όργανα, Φωνή και Σώμα σε απόλυτα Φυσική Αρμονία!

Βιογραφικό

Η Ελένη Λαγουδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Τα τελευταία 21 χρόνια ζει με τον άντρα της και τα δύο τους παιδιά στην Τήνο, το νησί που έχει αγαπήσει πολύ και αποτελεί μόνιμη έμπνευση στο πάθος της για την επικοινωνία και τη διδασκαλία των παιδιών μέσα από τις Τέχνες!
Ανώτατες σπουδές Μουσικής και Αριστούχος Πτυχίου Πιάνου στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητές την Λούσυ Βιντσεντζάτου και τον Γεώργιο Διαμαντή.
Κλασσικό μπαλέτο και Κινησιολογία στην Ανώτατη Σχολή της Ραλλούς Μάνου.
Κάτοχος πτυχίου Bachelor με ειδικότητα ‘English & American Literature’ και minor in French & Performance Arts από το University of La Verne, California.
Επιτυχής παρακολούθηση Σεμιναρίων της Hellenic American Union με τίτλο «Teaching of English as a Foreign Language to Young Learners».
Καθηγήτρια Πιάνου σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και εισηγήτρια σεμιναρίων με τίτλο «Πιάνο και Κινησιολογία».
Πολυετής συνεργασία με τη Σχολή της Μαέστρου Γιάννας Ακριβοπούλου στην Τήνο, με το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου και με τη συνάδελφο μουσικοπαιδαγωγό Πόπη Χαριτάκη στο Armonia Music School και στο Soar Valley Music Center στην Αγγλία.
Εμπνεύστρια του Βιωματικού Μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος σπουδών «Soundsteps by Eleni Lagoudaki» και μαέστρος της «Ορχήστρας των Ήχων» με παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Διπλωματούχος εκπαιδευτικός Kindermusik από το Kindermusik University και εκπρόσωπος του Μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος στην Ελλάδα.
Διεξαγωγή Kindermusik προγραμμάτων στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού καθώς και σε άλλες χώρες του εξωτερικού(σε παιδιά ηλικίας από νεογέννητα). Πολυετής εμπειρία στα ομαδικά μαθήματα Family time με την ενεργό συμμετοχή και εξέλιξη γονέων και παιδιών. Μαέστρος η Μουσική και κάθε μορφή Τέχνης ως άξονας επικοινωνίας, γνώσης και εξέλιξης!
Kindermusik & Music Therapy: Διεκπεραίωση ατομικών και ομαδικών μαθημάτων με παιδιά όλων των ικανοτήτων.
Ιδρύτρια της ομάδας Family Art με γονείς, παιδαγωγούς και παιδιά.
Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Πανευρωπαικό Συνέδριο Kindermusik στην Κύπρο με συμμετοχή 35 χωρών, Ιούλιος 2012.
Υπεύθυνη του προγράμματος Micado & Kindermusik στο Μουσείο Κώστα Τσόκλη στην Τήνο (καλοκαίρι του 2013)- Εκπαιδευτικά δρώμενα με θέμα «Μουσικοκινητική και Τέχνη» (τα έργα παίρνουν πνοή μέσα από την Μουσική και τη Δημιουργική έκφραση/κίνηση ερμηνευμένα μοναδικά από παιδιά)
Διοργάνωση και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για παιδαγωγούς και παιδιά με τον Οργανισμό Hoopla Education. Διεκπεραίωση του προγράμματος «Sticks& Stones» σε συνεργασία με τον βραβευμένο Conceptual Artist Paul Frank Wagner για πρώτη φορά πανελλαδικά και πανευρωπαικά σε επίπεδο Family time. Παιδιά ηλικίας από 3 ετών αποκτούν το δικό τους Art Portfolio και με την χρήση απλών Φυσικών Υλικών εκφράζονται, οραματίζονται, μαθαίνουν , συναισθάνονται, επικοινωνούν, εξελίσσονται. Μαέστρος η Εννοιολογική Τέχνη σε απόλυτο συγχρονισμό με τη Μουσικοκινητική προσέγγιση κάθε Θεματικής!
Διεξαγωγή Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων- Σεμιναρίων με τίτλους «Ήχων Τέχνες» και «Η Τέχνη της Διδασκαλίας μέσα από τις Τέχνες».
Μέλος της Επιτροπής Πολιτιστικών του Δήμου Τήνου επί 8 συνεχόμενα έτη.
Εισηγήτρια Σεμιναρίων Γονέων και Παιδαγωγών με θέμα την «Κοινωνικοσυναισθηματική Ανάπτυξη μέσα από την επικοινωνιακή δύναμη των Τεχνών». Πρόσφατη εκπροσώπηση στο Διεθνές Συνέδριο Μουσικοπαιδαγωγικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και στο Νηπιαγωγείο Ι.Καρράς του Κολλεγίου Αθηνών με τη συμμετοχή 35 παιδαγωγών και 350 μαθητών.
Πολύτιμη Συνεργασία με τα Balanced Beginnings Greece και Robert Muller Schools (Σχολεία Ειρήνης ΟΗΕ), UNESCO Prize 1989 for Peace Education
Ιδρύτρια του Πολυχώρου Τέχνης και Εκπαίδευσης Soundsteps by Eleni Lagoudaki στην Τήνο και πρώτη πανελλαδική έδρα του Kindermusik University.
Μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε)]